Acasă Anchete Interne Bilanțul IGSU după o noapate cu ploi puternice

Bilanțul IGSU după o noapate cu ploi puternice

DISTRIBUIȚI
foto: cotidianul.ro

  150725 – 11062019 – În urma ploilor de ieri și din această noapte nu au fost înregistrate situații deosebite care să afecteze grav comunitățile și nu s-au format viituri rapide care să pună în pericol cetățenii.

            Astfel, bilanțul ultimelor 24 de ore se prezintă mult mai bine raportat la săptămâna trecută, fiind înregistrate intervenții în 14 localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Neamț, Olt, Teleorman și Vâlcea.

            Echipajele de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din 7 case, 34 beciuri, 164 curți și de pe 2 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic 3 acoperișuri au fost desprinse de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborâți pe carosabil.

            Deși în cursul zilei de ieri și noaptea trecută au fost emise peste 50 de atenționări și avertizări hidro-meteorologice de fenomene severe, nu au fost înregistrate situații extreme care să se soldeze cu victime.

            În județul Arad, între orele 19:10 -19:40, a fost Cod Roșu de grindina, averse cu caracter torențial și vijelie puternică în urma căruia au fost afectate de inundații satele Dezna și Buhani din comuna Dezna. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 37 curți și 2 locuințe, iar 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude din cauza nivelului mare al apei acumulate în gospodării.

            În această dimineață echipajele ISU nu mai erau angrenate în misiuni operative de intervenție, fiind derulate doar evaluări ale pagubelor produse de inundațiile din această perioadă. În funcție de evoluția situației din teren, salvatorii pot acționa imediat cu motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei din locuințe, precum și cu bărci de salvare pentru recuperarea persoanelor surprinse de viituri.

            Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, în această dimineața se înregistrau întreruperi în 8 localități din județele Harghita și Iași. Pentru remedierea defecțiunilor acționează mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

            În cursul zilei de astăzi, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

            În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

            Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei și evitarea producerii unor acumulări în gospodării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.