Acasă Politic Cea de-a VI-a ediție a Business Forumului dedicat Parteneriatului Estic

Cea de-a VI-a ediție a Business Forumului dedicat Parteneriatului Estic

DISTRIBUIȚI

150884 – 26062019  –    Cea de-a VI-a ediție a Business Forumului dedicat Parteneriatului Estic a avut loc, la 25 iunie 2019, la București, sub egida Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe în cooperare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și cu Camera de Comerț și Industrie a României.

            Evenimentul a fost dedicat sectorului IT și comerțului electronic, reunind peste 200 de reprezentanți guvernamentali și ai mediilor de afaceri din spațiul european și din vecinătatea estică (Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan, Belarus, Armenia, Ucraina). În cadrul intervențiilor oficialii români și străini au reiterat oportunitățile de cooperare într-un sector economic deosebit de important, cu un potențial semnificativ de creștere în Europa și în spațiul Parteneriatului Estic. Prioritatea Parteneriatului Estic a fost reiterată atât în intervenția de deschidere a evenimentului de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan – Radu Oprea, cât și în alocuțiunea de închidere a sesiunii plenare de către secretarul de stat Dan Neculăescu.

            În marja acestui eveniment reprezentanții statelor partenere au avut posibilitatea realizării de contacte business-to-business cu omologi din România, dar și din alte state membre UE.

Forumul de Afaceri al Parteneriatului Estic s-a înscris în seria de evenimente sectoriale dedicate relațiilor cu vecinătatea estică de către Președinția română a Consiliului Uniunii Europene fiind, de altfel, ultimul eveniment major al Președinției rotative în relație cu partenerii estici. România a organizat în aceste 6 luni trei ministeriale sectoriale (în domeniile economiei digitale, energiei și transporturilor), un forum de afaceri și peste 20 de evenimente publice de promovare a Parteneriatului Estic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.