Acasă Social Aparare Ceremonie de acordare a primului grad de ofițer absolvenților români ai academiilor...

Ceremonie de acordare a primului grad de ofițer absolvenților români ai academiilor militare din SUA

DISTRIBUIȚI

  150666 – 06062019 –     Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au participat miercuri, 5 iunie, la sediul M.Ap.N., la ceremonia de acordare a primului grad de ofițer absolvenților români ai academiilor militare din Statele Unite ale Americii. La activitate a fost prezentă o delegație americană, condusă de atașatul militar al SUA în România, colonelul Scott Weston.

            Prin ordin al ministrului Apărării Naționale, a fost acordat gradul de sublocotenent lui Ovidiu-Gabriel Baciu, absolvent al Academiei Militare de la West Point, și lui Petruț Ghiță, absolvent al Academiei Forțelor Aeriene de la Colorado Springs.

            În cadrul aceleiași ceremonii, au fost felicitați și absolvenții colegiilor militare naționale admiși în acest an la studii în academiile militare ale categoriilor de forțe din SUA. De la Colegiul Național Militar „Ștefan Cel Mare” au fost admiși, în acest an, la studii în Statele Unite trei absolvenți: elevul plutonier-adjutant Răzvan Moldovanu, care va urma, în următorii patru ani, cursurile Academiei Militare a Forțelor Aeriene din Colorado Springs, elevul plutonier Bogdan Daniliuc pe cele ale Academiei Militare a Forțelor Terestre de la West Point și elevul sergent Mădălin-Georgel Savin care, împreună cu  eleva plutonier Cezara-Ioana Vlad de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” vor urma cursurile Academiei Militare a Forțelor Navale de la Annapolis, anunță MApN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.