Acasă Politic După modelul actual al PSD, președintele USR va fi ales de toți...

După modelul actual al PSD, președintele USR va fi ales de toți membrii partidului

DISTRIBUIȚI

150703 – 10062019 –  Comitetul Politic al Uniunii Salvați România a dezbătut și aprobat o serie de modificări la Statutul USR, modificări care vor fi supuse aprobării Congresului. Principala modificare privește modul de alegere a președintelui USR, în sensul ca acesta să fie ales de toți membrii partidului, prin vot egal, direct, secret și liber exprimat.

            Amendamentul agreat de Comitetul Politic al USR, reunit sâmbătă la Brăila, a fost propus de președintele USR, Dan Barna.

            Dacă modificarea Statutului va fi agreată și de Congresul USR din 13 iulie, președintele USR va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat al membrilor USR pentru un mandat de maximum 4 ani. Cu alte cuvinte, un om va însemna un vot ”pro” sau ”contra”. În prezent, președintele USR este ales printr-un vot ponderat, adică este luată în calcul și performanța filialei din care votantul face parte.

            ”Președintele USR trebuie să fie președintele tuturor membrilor, și al celor din filiale cu rezultate bune și foarte bune, și al celor din filiale cu rezultate mai puțin bune. Este de preferat votul egal, pentru că, în caz contrar, unii membrii s-ar putea simți descurajați. Noul mecanism propus asigură o largă reprezentativitate în partid și întărește democrația internă”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

            Alte modificări validate de Comitetul Politic al USR vizează validarea candidaților locali, drepturile și obligațiile membrilor, formarea filialelor rurale și selectarea delegaților la congres.

            Modelul propus privind alegerea președintelui USR este cel agreat în prezent de PSD, însă social-democrații au anunțat că vor renunța la el la congresul din 29 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.