Acasă Externe Agenda Europeana Generalul Nicolae Ciucă la întâlnirea Comitetului politic și de securitate

Generalul Nicolae Ciucă la întâlnirea Comitetului politic și de securitate

DISTRIBUIȚI

  150690 – 07062019 –    Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat joi, 6 iunie, la întâlnirea informală a Comitetului politic și de securitate (COPS) al Uniunii Europene, ce a avut loc la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu (CNIÎ).

            În cadrul întâlnirii, șeful Statului Major al Apărării, a trecut în revistă eforturile României în cadrul misiunilor NATO și UE la care participă Armata României, iar Comandantul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”, colonelul Cătălin Ticulescu, a prezentat facilitățile specifice pe linie de instruire.

            Ulterior, s-a desfășurat un exercițiu demonstrativ axat pe demonstrarea capacității CNIÎ de a instrui personal navigant în cadrul proiectului PESCO H3 (Helicopter Hot and Hig Training). Exercițiul a avut ca obiectiv exersarea procedurilor specifice pentru antrenarea echipajelor de pe elicoptere în executarea misiunilor tactice într-un mediu nou, transnațional, multidimensional şi ostil. Membrii delegației UE au fost implicați în exerciții, aceștia asumându-și câteva din rolurile cheie.

            Vizita în România a fost organizată  de către Preşedinţia semestrială a Consiliului UE (PRES CONS UE) pentru reprezentanții permanenți în cadrul Comitetului Politic de Securitate al U.E. (COPS), la care participă și consilierii acestora (NICOLAIDIS), și a avut ca scop promovarea de o manieră informală a statului care deține mandatul.

            La final, membrii delegaţiei au apreciat activitatea desfăşurată ca fiind extrem de utilă.

Comitetul politic și de securitate este responsabil de politica externă și de securitate comună (PESC) și de politica de securitate și apărare comună (PSAC) ale UE.

COPS este format din ambasadorii statelor membre la Bruxelles și se reunește de două ori pe săptămână și, dacă este necesar, mai frecvent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.