Acasă Anchete Interne Includerea României în Programul Visa Waiver

Includerea României în Programul Visa Waiver

DISTRIBUIȚI

150793 – 19062019  La 18 iunie, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a avut o întâlnire la sediul MAI cu secretarul adjunct interimar pentru Securitate Internă al SUA (Department of Homeland Security), David Pekoske.  Cu această ocazie, cei doi oficiali au discutat despre modalităţile de consolidare a cooperării între instituţiile de aplicare a legii şi de soluţionare comună a preocupărilor legate de migraţia ilegală şi ameninţările hibride. Secretarul Adjunct Interimar al SUA pentru Securitate Internă i-a mulţumit ministrului Carmen Dan pentru angajamentul continuu al României faţă de Parteneriatul Strategic și a evidențiat strânsa cooperare şi colaborare dintre agenţiile americane şi române de aplicare a legii.

Cei doi oficiali s-au referit și la includerea României în Programul Visa Waiver, fiind recunoscute progresele înregistrate până în prezent.

 Secretarul Adjunct pentru Securitate Internă David Pekoske se află la Bucureşti pentru Reuniunea Ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne, care va avea loc miercuri, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.