Acasă Politic Întâlnire româno-spaniolă pe tema situației cetățenilor români minori

Întâlnire româno-spaniolă pe tema situației cetățenilor români minori

DISTRIBUIȚI

150883 – 26062019  – La sediul Ministerului Afacerilor Externe a avut loc, la 25 iunie 2019, o întâlnire bilaterală între România și Regatul Spaniei pe tema situației cetățenilor români minori față de care au fost dispuse măsuri de protecție de către autoritățile spaniole. Reuniunea s-a desfășurat sub coordonarea secretarului general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Elena Chiorean.

            Delegația Regatului Spaniei a fost condusă de Ana Gallego Torres, director general în cadrul Direcției Generale pentru Cooperare Juridică Internațională, Relația cu Cultele și Drepturile Omului, Ministerul Justiției. De asemenea, delegația spaniolă a fost compusă din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Consumului și Bunăstării Sociale, respectiv Ángel Parreño Lizcano, director general al Departamentului pentru Protecția Familiei și Copilului. Discuțiile s-au desfășurat în prezenta ambasadorului Regatului Spaniei la București, E.S. Manuel Larrotcha Parada.

            Cu această ocazie, au fost discutate aspecte privind eliberarea documentelor de stare civilă și a pașapoartelor pentru cetățeni români minori față de care autoritățile spaniole au dispus măsuri de protecție.

            Ministerul Afacerilor Externe român a exprimat întreaga disponibilitate a autorităților române de a răspunde fiecărui caz sesizat de partea spaniolă, cu soluții concrete, adaptate situației minorilor, stabilite la nivelul unui grup de experți constituit din reprezentanți ai MAE, ambasada și consulatele României în Spania, precum și ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

            Totodată, părțile au analizat întreaga gamă de probleme, subliniind importanța identificării unor soluții practice, în interesul superior al minorilor, în spiritul legislației din cele două state și al normelor europene. Grupurile de experți români și spanioli urmează să se întâlnească pentru punerea de acord a evidențelor și priorităților de soluționare, în funcție de urgență și gradul de vulnerabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.