Acasă Anchete Ioan Oltean: ”Nu poţi să primeşti un sac cu bani, atâta timp...

Ioan Oltean: ”Nu poţi să primeşti un sac cu bani, atâta timp cât nu ai călcat niciodată în Chitila”!

DISTRIBUIȚI

150819 – 20062019 – Fostul deputat PDL Ioan Oltean a fost pus sub acuzare pentru a doua oară în dosarul ANRP, pentru pretinse fapte de corupţie, acuzaţiile fiind aceleaşi ca în momentul în care a fost trimis în judecată prima dată. 

La trimiterea în judecată, DNA îl acuza pe Oltean de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Cazul ANRP a fost restituit în 7 martie de judecătorii ÎCCJ, definitiv, la DNA din cauza unor vicii semnalate de magistraţi. Cu toate acestea, la doi ani după restituire, Direcţia continuă cercetările şi reface dosarul.

Oltean susţine că este nevinovat, pentru că nu a fost niciodată în Chitila, unde ar fi primit banii.

”Lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de înalta instanţă acum doi ani. (…) El (dosarul, n.r.) trebuie închis, fie prin clasare, fie prin retrimitere în instanţă”, a declarat Ioan Oltean, la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă a primit bani de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP pentru o despăgubire, Oltean a răspuns: ”Eu nu am fost niciodată în Chitila. Dacă nu ai fost, nu poţi să primeşti un sac cu bani, atâta timp cât nu ai călcat niciodată în Chitila. Acolo e vorba de mine, nu un şofer sau altă persoană. Cu ştiinţa mea, nimeni nu a călcat acolo (niciun apropiat al său, n.r.). Dosarul e in nelucru, nu în lucru. Dosarul cu sacul de bani e în nelucru din noiembrie 2015. O să vedem care e situaţia. Eu nu aştept ca fapta să se prescrie. Eu ştiu că sunt nevinovat”.

Dosarul în care a fost chemat Ioan Oltean este unul mai vechi, fostul deputat fiind acuzat că ar fi primit 600.000 de euro de la omul de afaceri Rotaru pentru a interveni pe lângă membrii ANRP.

Procurorii ar fi aflat de mita primită de Oltean de la Rotaru prin denunţul lui Adrian Alexandrescu, fostul paroh de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Chitila, unde primii doi s-ar fi întâlnit pentru remiterea banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.