Acasă Politic Joi, la Cotroceni, se semnează Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european...

Joi, la Cotroceni, se semnează Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României

DISTRIBUIȚI

  150745 – 12062019 –   La invitația președintelui României, Klaus Iohannis, joi, 13 iunie a.c., la ora 16.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ceremonia publică de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României.

            La ceremonie vor participa președintele PNL, Ludovic Orban, președintele USR, Dan Barna, președintele PRO România, Victor Ponta, și președintele PMP, Eugen Tomac.

PSD, ALDE și UDMR rămân singurele trei partide parlamentare care nu semnează acordul propus săptămâna trecută de Iohannis.

            După cum se știe, președintele Iohannis a anunțat, la 5 iunie, la finalul consultărilor cu partidele, că propune tuturor formațiunilor parlamentare semnarea unui acord național pentru anularea tuturor modificărilor contestate aduse de PSD, ALDE și UDMR legislației din justiție.

Acordul conține transpunerea în legislație a răspunsurilor de la referendum, dar și transpunerea în legislație a măsurilor necesare integrității în funcțiile publice, modificarea legislației din justiție în deplin acord cu avizul Comisiei de la Veneția, GRECO, MCV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.