Acasă Politic Roxana Wring: Scrisoare deschisă către Gabriela Firea: ”Ați inventat apa caldă care...

Roxana Wring: Scrisoare deschisă către Gabriela Firea: ”Ați inventat apa caldă care curge rece”

DISTRIBUIȚI

  150615 – 03062019 – Printr-o scrisoare deschisă, președintele USR București, Roxana Wring, îi cere primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să plece din funcție având în vedere situația de la RADET.

”Stimată doamnă Gabriela Firea,

După trei ani de mandat, singura dumneavoastră performanță notabilă este că ați inventat apa caldă care curge rece. Sunteți artizanul dezastrului RADET, cel mai mare eșec edilitar pe care l-a cunoscut Bucureștiul în ultima jumătate de secol. Ați preluat o problemă și, în loc să o rezolvați, ați umflat-o până în pragul exploziei. În acest moment, Regia este băgată în pământ, Compania energetică este în aer, iar soluțiile s-au evaporat.

Recent, ați cerut și ați obținut aprobarea pentru un împrumut de 100 de milioane de euro pentru a plăti obligațiile asumate de Primărie în contul RADET. Este punctul culminant al unei povești de groază în care jucați rolul principal.

Vă adresez aceste rânduri pentru a vă întreba cine își asumă, totuși, responsabilitatea pentru lungul șir de erori început în 2016. E clar cine va plăti acest împrumut. Trebuie să fie clar și cine răspunde pentru că s-a ajuns aici. Vă reamintesc faptul că, acum trei ani, ați agreat intrarea Regiei în insolvență, spunând că e primul pas spre redresare. Apoi l-ați adus pe Gheorghe Piperea pe care l-ați plătit cu 35.000 de euro pe lună din bani publici ca să facă planul de reorganizare. Apoi ați girat tot felul de planuri care s-au dovedit a fi greșite. Apoi ați înființat cu încălcarea legii o companie care să preia activitatea RADET. După ce instanța v-a spus că ați greșit, ați încercat un artificiu juridic și administrativ pentru a trece în legalitate. Și după toate aceste zbateri lipsite de finalitate, v-ați trezit în situația de a cere 100 de milioane de euro împrumut, pentru ca apa caldă să nu se oprească cu totul în București. Sunteți singurul vinovat pentru această situație. Ați avut totul și n-ați făcut nimic. Ați tocat banii cu nemiluita pe bâlciuri, statui și festivaluri, în loc să plătiți datoriile RADET și să investiți în refacerea rețelei. De-asta a fost nevoie de împrumut. Mai grav este că acest împrumut imens nu rezolvă problema, ci doar amână deznodământul. Și nu e unul fericit. RADET este de facto în faliment și nu aveți niciun plan pe mai departe. 

Vă cer, așadar, să vă asumați răspunderea pentru dezastrul pe care l-ați cauzat. Vă cer să faceți singurul pas care mai poate salva ceva. Stimată doamnă Gabriela Firea, dați-vă demisia din funcția de primar al Bucureștiului! Nu demisia de onoare, ci demisia de nevoie. Acest oraș are nevoie de apă caldă. Și nu e un moft, e chiar o necesitate!”, scrie Wring, care este și consilier municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.