Acasă Economie Șanse de reorganizare pentru Delta ACM

Șanse de reorganizare pentru Delta ACM

DISTRIBUIȚI

150671 – 06062019 – Delta Antrepriză Construcții Montaj 93 SRL, cunoscută ca Delta ACM, unul dintre cei top 10 constructori de infrastructură din România conform cifrei de afaceri, intră în portofoliul CITR. Procedura a fost deschisă pe 30 mai, când instanța a desemnat CITR în calitate de administrator judiciar provizoriu.

            Insolvența companiei a survenit pe fondul întârzierii demarării unor contracte de lucrări și a efectelor rezultate din începerea executărilor silite de către furnizori.

            Aurel Podariu, senior partner CITR: ”Delta ACM are perspective pentru reorganizare, procedură pe care o vizăm în gestionarea insolvenței. Înțelegem rolul de lider al companiei în sectorul construcțiilor de infrastructură și suntem pregătiți să gestionăm provocările unei piețe impredictibile, cu întârzieri care tergiversează lucrările. Avem soluții  pentru stabilizarea societății din punct de vedere financiar, vom efectua o analiză a contractelor, iar împreună cu reprezentanții Delta vom propune un plan de acțiune care să revitalizeze compania. Avem în vedere un plan de reorganizare viabil, care să conducă la redresare și la păstrarea know how-ului organizației”.

            Următoarele termene în procedura insolvenței constructorului sunt: depunerea declarației de creanțe, până pe 15 iulie 2019, depunerea tabelului preliminar de creanțe, pe 5 august 2019 și prima adunare a creditorilor, programată pe 12 iulie 2019.

            În prezent, CITR administrează peste 20 de societăți din domeniul construcțiilor, care cumulau, conform bilanțului depus la data deschiderii procedurilor de insolvență, o cifră de afaceri de aproximativ 400 milioane de euro și aveau 9.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.