Acasă Economie A început procesul de înscriere a dreptului de proprietate publică a statului...

A început procesul de înscriere a dreptului de proprietate publică a statului român asupra pădurilor administrate

DISTRIBUIȚI

151015 – 09072019 – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a început procesul de înscriere a dreptului de proprietate publică a Statului Român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică și administrat de Romsilva în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară.

Romsilva are înregistrate datele în format geospațial – GIS – pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate în proprietatea publică a statului și în cursul acestui an își propune să înscrie provizoriu la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) dreptul de proprietate a Statului Român pentru circa un milion de hectare, în evidențele special constituite. Procesul urmează să fie finalizat în următorii doi ani.

Înscrierea dreptului de proprietate se face în baza procedurii operaționale ”Întabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier” elaborată de ANCPI.

Procedura folosește elementele de identificare puse la dispoziție de Romsilva, iar înregistrarea dreptului de proprietate este gratuită.

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.