Acasă Politic Băsescu are ce are cu Barna și Cioloș

Băsescu are ce are cu Barna și Cioloș

DISTRIBUIȚI
foto:romaniatv.net

151080 – 15072019 –  Eurodeputatul PMP Traian Băsescu continuă lupta cu Alianța USR-PLUS. De data aceasta el a declarat că USR și PLUS au abordări destul de proaspete, dar nimeni nu se va convinge că sunt ”o gogoaşă” decât după ce vor guverna. ”Cred că aşa a fost proiectat USR să devină o forţă politică ce urmează să răspundă dezideratelor de partid nou şi oameni politici noi. Trebuie s-o recunoaştem că abordările lor sunt destul de proaspete, pe deoparte, oamenii sunt destul de proaspeţi şi nimeni nu se va convinge că sunt o gogoaşă până când nu vor guverna. După ce vor guverna, vom vedea dacă mai rămâne măcar cât a rămas din Dan Diaconescu. E puţin răutăcioasă observaţia mea, pentru eu îi consider un soi de neo-marxişti, mai ales când vine şi domnul Cioloş cu teoriile de bază, cu trăitul la comun, cu renunţarea la valorile creştine, care până la urmă sunt cheia existenţei Europei, nu numai a poporului român, cu spiralele de la cei ai domnului Bivolaru. E o viaţă complicată”, a afirmat Băsescu, duminică, la România Tv.

Europarlamentarul PMP a mai spus că cel mai mult din discursul lui Dan Barna, la Congresul USR, i-a plăcut atunci când acesta a făcut referiri la filmul ”Matrix”, precizând că ”una a vrut să spună el, şi alta a înţeles sala, cu pastila albastră”. Barna a evocat, sâmbătă la Congresul USR, scena din filmul ”Matrix” în care personajul principal avea de ales între a lua pastila roşie sau albastră. Liderul partidului a spus că, prin intrarea în politică, a ales să ia pastila albastră care îi arată realitatea aşa cum este ea.

Băsescu a mai precizat că şeful statului ar trebui să facă tot posibilul să o aducă pe Viorica Dăncilă în turul al doilea, la prezidenţiale, deoarece un tur doi Iohannis-Barna ar face electoratul PSD să voteze cu USR.

”Doamna Dăncilă va trebuie să candideze, îi place sau nu îi place lucrul acesta, pentru că tot ea e plătitor al neintrării în turul doi. Nu există nicio variantă în care Iohannis să nu intre în turul doi. Nu e posibil aşa ceva. Klaus Iohannis este singurul care în mod garantat intră în turul doi. Marea problemă este cu cine intră. Spre exemplu, Iohannis ar avea mandatul al doilea garantat dacă intră în turul doi cu doamna Dăncilă, cu reprezentatul PSD. De ce? Pentru că în turul doi electoratul USR l-ar vota pe Iohannis. Dacă intră cu Barna, în turul doi electoratul PSD va vota cu Barna sau cu Cioloş şi nu cu Iohannis, ceea ce ridică probleme uriaşe. După părerea mea, Iohannis trebuie să facă tot ce poate să o aducă pe doamna Dăncilă în turul doi şi nu pe Barna sau Cioloş”, a conchis Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.