Acasă Anchete Interne Campanie de informare și conștientizare anticorupție ”Rămâi curat, spune NU corupției!”

Campanie de informare și conștientizare anticorupție ”Rămâi curat, spune NU corupției!”

DISTRIBUIȚI

  151068 – 12072019 –     Direcția Generală Anticorupție și Direcția de Securitate Internă din Bulgaria, organizează astăzi, 12 iulie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Ruse – Giurgiu, o activitate de informare și conștientizare anticorupție adresată turiștilor care tranzitează frontiera comună.

Activitatea face parte din proiectul trilateral bulgaro-româno-moldovean ”Rămâi curat, spune NU corupției!”, inițiat de partenerii bulgari, în scopul informării corecte a cetățenilor, în special români și moldoveni, care tranzitează puncte de trecere a frontierei, cu precădere în perioada vacanței de vară, cu privire la conduita corectă în relația cu funcționarii Ministerului de Interne bulgar și modalitățile de sesizare a faptelor de corupție la instituțiile anticorupție din cele trei state.

La acțiunea de astăzi din PTF Ruse beneficiem de sprijin inclusiv din partea unor elevi voluntari din cadrul Liceului Tehnologic ”Ion Barbu”, din Giurgiu și studenți ai Facultății de drept din cadrul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” București.

Campania a debutat în data de 14 iunie a.c., cu o activitate desfășurată în punctul de trecere a frontierei Durankulak – Vama Veche, la care au participat echipe comune formate din reprezentanți ai D.G.A. și D.S.I., din Bulgaria.. Cu acest prilej, persoanelor aflate la intrarea pe teritoriul Bulgariei, le-au fost oferite materiale de informare conținând datele de contact ale celor trei instituții anticorupție din România, Bulgaria și Republica Moldova cărora se pot adresa în cazul sesizării unei fapte de corupție, stickere conținând mesajul campaniei, precum și alte informații necesare acestora privind legislația din statul vecin și canalele de comunicare instituționale. De asemenea, le-au fost oferite sticle cu apă minerală inscripționate cu logo-ul proiectului.

Astfel de activități vor fi continuate pe întreaga perioadă a sezonului estival și în alte puncte de trecere a frontierei tranzitate intens de turiști.

Proiectul ”Rămâi curat, spune NU corupției!” a fost inițiat la sfârșitul anului trecut, de Direcția Securitate Internă din Bulgaria, care a transmis Direcției Generale Anticorupție invitația de parteneriat. De asemenea, a lansat invitația de participare Centrului Național Anticorupție, din Republica Moldova. Activitățile vizau inclusiv participarea, în calitate de voluntari, a unor studenți și elevi din cadrul universităților și liceelor cu care instituțiile partenere colaborează, sens în care, în luna martie a acestui an, a avut loc o întâlnire a reprezentanților celor trei delegații la sediul universității ”Angel Kanchev” din Ruse.

Direcția Generală Anticorupție colaborează în cadrul acestui proiect în baza Planului Comun de Acţiune privind cooperarea cu Direcţia de Securitate Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Bulgaria, document semnat la Bucureşti, la data de 10 04 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.