Acasă Externe Agenda Europeana Impactul tehnologiei asupra criminalității și capacitatea instituțiilor de a răspunde amenințărilor emergente...

Impactul tehnologiei asupra criminalității și capacitatea instituțiilor de a răspunde amenințărilor emergente – Raport EUROPOL

DISTRIBUIȚI

151140 – 19072019 – Apariția așa-numitelor tehnologii perturbatoare – cele care modifică fundamental modul în care trăim, lucrăm și ne relaționăm unul cu altul – oferă infractorilor noi modalități de a-și atinge obiectivele ilegale, dar, de asemenea, echipează aplicarea legii cu instrumente puternice în lupta împotriva criminalității. Pentru a rămâne relevante și eficiente, este necesar ca autoritățile de aplicare a legii să investească în înțelegerea modului în care funcționează acestea și să urmărească în mod activ noile soluții inovatoare. Europol a publicat un raport care va servi drept bază pentru viitoarele discuții dintre Europol, organele de drept ale UE și alte părți interesate.

Unele dintre tehnologiile emergente includ inteligența artificială (AI), calculul cuantic, 5G, rețelele descentralizate alternative și criptocuritate, imprimarea 3D și biotehnologia. Acestea vor avea un impact profund asupra peisajului criminal și capacitatea autorităților de aplicare a legii de a răspunde amenințărilor emergente. Această perturbare provine din convergența dintre aceste noi tehnologii, din cazurile și cererile de utilizare nevăzute anterior și din provocările reprezentate de cadrele juridice și de reglementare existente.

Raportul urmărește să identifice amenințările la adresa securității asociate acestui lucru și indică modalități prin care organele de drept să utilizeze oportunitățile aduse de aceste tehnologii în combaterea criminalității și a terorismului. De asemenea, subliniază rolul esențial al sectorului privat și importanța aplicării legii pentru a se angaja mai mult cu acești actori. În plus, este deosebit de important ca vocea aplicării legii să fie ascultată  atunci când se discută și se dezvoltă cadrele legislative și de reglementare, pentru a avea ocazia de a-și aborda preocupările și nevoile, în special în ceea ce privește accesibilitatea datelor și interceptarea legală .

Raportul integraL AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.