Acasă Anchete Justitie Înfrângere usturătoare pentru DNA

Înfrângere usturătoare pentru DNA

DISTRIBUIȚI
foto;ordinea.ro

151093 – 16072019 –     Fostul senator Mircea Banias şi ceilalţi 38 de inculpaţi din dosarul de corupție din Portul Constanța au fost achitaţi luni, definitiv, de ÎCCJ, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial. Dosarul a fost instrumentat de DNA. Procurorii i-au acuzat pe cei 39 de inculpaţi din dosar că, prin grupul infracţional pe care l-ar fi constituit sau la care au aderat, au controlat activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Vamale Constanţa şi au perceput diverse sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, unele dintre acestea introduse ilicit, potrivit News.ro. Printre acuzaţiile din dosar sunt cele de trafic de influenţă, dare şi luare de mită, evaziune fiscală, contraband, fals şi uz de fals. Dosarul a fost trimis în judecată pe 2 aprilie 2012. Inculpații fuseseră achitați și în primă instanță.

Printre cei trimiși în judecată se numără Eugen Bogatu – fost director al Direcţiei Domenii Portuare, Laurenţiu Mironescu – fost secretar general al Ministerului de Interne, precum și Liviu Adrian Durbac, fost şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea şi fost şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti, Cadîr Sunai, fost director al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamal Constanţa, Claudiu-Constantin Olteanu, Liviu Costel Bratu, foşti adjuncţi ai şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, ofiţerul de poliţie Adrian Sorin Pătraşcu, fost comandant adjunct la Poliţia de Frontieră, şi Ionuţ Marius Scrioşteanu, şef al Biroului Vamal Slobozia.

Procurorii au susținut că timp de aproape un an, din mai 2010 până în martie 2011, la instituţiile vamale şi portuare din Constanţa a “funcţionat” o ”reţea de taxare ilicită” a containerelor, unele cu mărfuri contrafăcute. În schimbul acestor servicii, membrii grupării cereau zilnic între 250 de dolari şi 13.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.