Acasă Anchete Interne Poliția Rutieră Ilfov: Nu vă urcați la volan, sub nicio formă, dacă...

Poliția Rutieră Ilfov: Nu vă urcați la volan, sub nicio formă, dacă ați băut alcool sau ați consumat droguri!

DISTRIBUIȚI

 151142 – 19072019 –   În contextul activităților desfășurate la nivelul Poliției Române, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov vor intensifica și în perioada 19 – 21 iulie a.c. acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere și respectarea legislației în vigoare pe această linie.

La activitate se vor folosi aparatele etilotest, etilometru și drugtest pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Articolul 336 din Codul Penal:

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la doi la șapte ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.