Acasă Politic Schimb de politețuri Viorica Dăncilă – Ursula von der Leyen

Schimb de politețuri Viorica Dăncilă – Ursula von der Leyen

DISTRIBUIȚI

  151237 – 30072019  –  Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a avut ieri o convorbire telefonică cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În cadrul convorbirii, premierul român a transmis doamnei von der Leyen felicitări pentru alegerea la conducerea Comisiei Europene și a reiterat sprijinul Guvernului român pe durata exercitării mandatului.

De asemenea, a subliniat faptul că, pentru România, Comisia Europeană rămâne un partener cheie și un pilon vital în arhitectura instituțională a Uniunii Europene.

Referindu-se la formarea viitoarei Comisii Europene, demnitarul român a exprimat interesul pentru un portofoliu consistent în cadrul Colegiului Comisarilor, care să reflecte expertiza României, precum și contribuția țării noastre la consolidarea și dezvoltarea agendei europene, dovedită inclusiv prin exercitarea cu succes a mandatului României la Președinția Consiliului UE.

Președintele ales al Comisiei Europene a adresat felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru rezultatele obținute de România la Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Premierul român și președintele ales al Comisiei Europene au convenit continuarea dialogului, atât în cadrul unei vizite la Bruxelles a prim-ministrului Viorica Dăncilă, cât si al unei vizite în România a doamnei Ursula von der Leyen, se arată într-un comunicat al Executivului de la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.