Acasă Anchete Interne Toate radarele au fost scoase pe șosele

Toate radarele au fost scoase pe șosele

DISTRIBUIȚI

 150939 – 01072019 –    Poliția Română a derulat,  în toată țara, timp de trei zile, o acțiune rutieră, pentru depistarea celor care încalcă normele de circulație.

Începând de vineri, toate radarele au fost scoase pe șosele, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

 Pe toată durata activităților (în intervalul 28 – 30 iunie a.c.), polițiștii au aplicat aproape 11.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză.

În trafic, în cele 3 zile, au fost reținute permisele de conducere a 1.027 de conducători auto, care au călcat pedala de accelerație peste limita legală.

În ceea ce privește numărul de infracțiuni rutiere, polițiștii au constat 135 de astfel de fapte.

Polițiștii au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, au utilizat și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

 În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.