Acasă Externe A fost semnat ordinul de abrogare a legii de aderare a Marii...

A fost semnat ordinul de abrogare a legii de aderare a Marii Britanii la UE

DISTRIBUIȚI
foto: newsmaker.ro

151414 –19082019 – Secretarul britanic pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat ordinul de aplicare a legii care o abrogă pe cea din 1972, care stabilea aderarea la Uniunea Europeană, respectiv transpunerea legislației europene în legislația britanică, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Ieșirea din UE, scrie Gov.uk.

Legea din 1972 consfințea aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană, care a fost abrogată la sfârșitul luni iunie, după ce a primit consimțământul reginei.

Actul semnat duminică ”marchează un pas istoric în întoarcerea în Regatul Unit a puterii de legiferare de la Bruxelles”, se arată în comunicatul citat.

Abrogarea legii privind Comunitatea Europeană din 1972 va intra efectiv în vigoare la 31 octombrie, dată la care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

”Acesta este un semn clar dat poporului acestei țări că nu mai este cale de întoarcere: părăsim UE, așa cum am promis, la 31 octombrie, indiferent de citrcumstanțe – respectând ceea ce ni s-a cerut (prin referendum) în 2016”, a declarat secretarul pentru Brexit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.