Acasă Politic ALDE trădează PSD și face alianță politică cu Pro România

ALDE trădează PSD și face alianță politică cu Pro România

DISTRIBUIȚI

  151331 – 07082019  – O veste foarte proastă pentru PSD a venit în prima parte a zilei de 7 iulie dinspre ALDE.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a hotărât, împreună cu liderul Pro România, Victor Ponta, încheierea unei alianțe politice și constituirea de grupuri parlamentare comune, fără a preciza dacă alianța va funcționa la putere sau în opoziție. Există varianta ca Tăriceanu să fie cu un picior la putere și cu unul în opoziție, însă e greu de crezut că PSD va accepta o asemenea variantă.

”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Anunțul liderului ALDE vine pe fondul unor discuții anterioare, eșuate, cu PSD și Pro România pentru stabilirea unui candidat comun la alegerile prezidențiale. PSD a decis să o susțină pe Viorica Dăncilă în cursa pentru Cotroceni, în vreme ce ALDE a anunțat că va merge pe mâna lui Călin Popescu-Tăriceanu.

În urma eșuării negocierilor pentru un candidat comun, au apărut tot mai multe discuții privind o eventuală ieșire a ALDE de la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.