Acasă Politic Anticipate, cel mai devreme in iunie 2020

Anticipate, cel mai devreme in iunie 2020

DISTRIBUIȚI

  151499 – 27082019 –   Dan Barna spune că formațiunea pe care o reprezintă va vota moțiunea de cenzură pe care PNL a anunțat că o va depune, dar a respins intrarea USR la guvernare dacă Guvernul Dăncilă pică. USR va intra în guvern doar după alegeri, anticipate sau la termen.

În acest moment, PSD are 205 senatori și deputați și are nevoie de cel puțin 233 ca să păstreze puterea, în condițiile în care PNL anunță că va depune o moțiune de cenzură iar  USR, ALDE și UDMR spun că o vor vota.

Alegeri anticipate ar putea avea loc cel mai devreme odată cu alegerile locale de anul viitor.

Barna i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă imediat după ce ALDE a anunțat că iese de la guvernare și a solicitat tuturor partidelor parlamentare ”să accepte un acord politic care să permită organizarea de alegeri anticipate cât mai repede cu putință”. ”De trei ani, majoritatea PSD-ALDE își bate joc de votul dat de români în 2016. Am avut trei prim-miniștri în trei ani și am ajuns la 74 de miniștri. Chiar dacă iese de la guvernare, domnul Tăriceanu trebuie să plătească pentru această guvernare. A stat la masă cu Dragnea și acum încearcă să scape de nota de plată. Nu este prima dată când face asta. De-a lungul carierei sale, domnul Tăriceanu i-a trădat rând pe rând pe cei care i-au fost tovarăși de drum. A trădat PNL-ul în anii 90, l-a trădat mai apoi pe Băsescu după ce acesta îl numise prim-ministru, a trădat din nou PNL-ul după ce partidul nu l-a mai susținut în funcția de președinte. Acesta este Tăriceanu, un om politic care reprezintă atât de bine  felul în care s-a făcut politică în România în ultimii 30 de ani. Ceea ce se întâmplă astăzi este încă un motiv pentru care România are mare nevoie de oameni noi în politică”, a precizat Barna.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.