Acasă Externe Atenție mare la traficul din Croația!

Atenție mare la traficul din Croația!

DISTRIBUIȚI
foto: reporterntv.ro

151338 – 08082019  –   Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, din cauza vârfului de sezon estival, pe durata lunii august 2019, circulația rutieră se intensifică, cu predilecție pe autostrăzile A1 Zagreb – Split – Dubrovnik și A6 Zagreb – Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum și pe A3 Bregana – Lipovac, care este ruta de tranzit între Slovenia și Serbia. Pe cale de consecință, pot avea loc blocaje, în special în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pe zeci de kilometri.

Este posibilă prelungirea semnificativă a timpilor de așteptare la frontiere, în special la punctele de trecere a frontierei Croația – Slovenia (Bregana) și Croația – Serbia (Bajakovo), situate pe autostrada Ljubljana – Zagreb – Belgrad.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660; +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.