Acasă Politic Băsescu: PNL riscă să guverneze sub șantajul lui Tăriceanu și Ponta

Băsescu: PNL riscă să guverneze sub șantajul lui Tăriceanu și Ponta

DISTRIBUIȚI

151516 – 28082019 – Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a afirmat că liberalii nu pot înlocui actualul guvern fără a constitui o majoritate de care ar trebui să le fie rușine, anume cu ALDE și Pro România. El a avertizat că PNL riscă să guverneze sub șantajul liderilor celor două partide și să furnizeze electoratului rezultate palpabile în numai un an de zile, până la viitoarele alegeri. ”Eu aș lăsa PSD la guvernare”, a comentat Băsescu.

”Este imposibil să faci o majoritate fără de care să-ți fie rușine, cu Ponta și Tăriceanu. Va trebuie să li se dea funcții importante. Sunt doi șantajiști. Cine garantează că după două luni nu încep să șantajeze Guvernul? Ponta e mai isteț decât Tăriceanu, mult mai combinator, Tăriceanu e fără fantezie. Nu poți să te încrezi să preiei o guvernare într-un moment dificil, susținut de Ponta și Tăriceanu”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

Aceeași recomandare a făcut-o și președintelui Iohannis. ”În locul președintelui nu aș juca căderea Guvernului Dăncilă pentru că ar trebui să-i aducă la guvernare pe Ponta și Tăriceanu. Dacă se joacă, va veni un  guvern condus de liberali. Vor trebui să rezolve ce n-a rezolvat PSD: spitale, autostrăzi, tăierea pensiilor speciale, lucruri care trebuie făcute până în 2020. Toată lumea se va uita la asta. Toată demagogia se va pune pe masă. Soluția corectă este să te angajezi la un proces de redresare a țării pe criterii liberale pe o perioadă de patru ani. Lor li se va cere socoteală peste un an”, a spus fostul șef al statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.