Acasă Cultura/Media Excursie tematică pentru copiii români din Valea Timocului 

Excursie tematică pentru copiii români din Valea Timocului 

DISTRIBUIȚI

 151274 – 01082019  – Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” a derulat proiectul „Excursie tematică pentru copiii români din Valea Timocului” la Timișoara, în perioada 29-31 iulie 2019, proiect desfășurat în parteneriat cu Asociația pentru cultură a românilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum” din Bor, Serbia.
Pe parcursul a trei zile, 40 de persoane, copii și însoțitorii acestora din Valea Timocului, au vizitat obiective relevante din punct de vedere turistic, cultural-istoric, cât și spiritual: Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Palatul Episcopal Ortodox Sârb, Parcul Rozelor, Muzeul Satului Bănățean, Grădina Zoologică și Muzeul Național al Banatului.

La finalul activităților, toți copiii au primit din partea IEH câte un ghiozdan echipat cu rechizite: penar, caiete, creioane, pixuri, etc., fiind foarte impresionați și entuziasmați de cadourile surpriză și de atenția pe care au primit-o din partea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

Impresia generală lasată de participanții din Valea Timocului, a fost peste așteptări de bună, copiii lăsând, ca argument, câteva desene care să le descrie entuziasmul și impresiile placute ale întreg evenimentului.

Toate activitățile derulate în aceste trei zile au avut ca scop creșterea gradului de informare cu privire la valorile istorice, culturale și spirituale româneşti în rândul etnicilor români din regiune, promovarea identității culturale, etnice, lingvistice și spirituale românești, dar și creșterea numărului de promotori ai valorilor naționale și ai culturii românești în regiunea Valea Timocului din Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.