Acasă Cultura/Media Expoziţie de fotografie AGERPRES la Folk Rock Fest Piatra Craiului

Expoziţie de fotografie AGERPRES la Folk Rock Fest Piatra Craiului

DISTRIBUIȚI

151419 -19082019 – Expoziția fotografică „Natura în imagini AGERPRES”, dar și fotografii din arhiva fotografică AGERPRES, au fost expuse în premieră în cadrul Folk Rock Fest Piatra Craiului 2019, festival caree s-a desfășurat în perioada 15-17 august la Zărnești.

”Natura în imagini AGERPRES” conține 30 de planșe cu fotografii realizate în zonele sălbatice ale României: de la versanți impozanți, la firul ierbii în detaliu, de la sălbăticie, la delicatețe. Pentru a realiza cele mai bune cadre, fotografii AGERPRES au stat fie la câțiva metri de subiect, chiar dacă acesta era un urs, fie s-au folosit de ultimele dotări tehnologice, folosind drona pentru vederi aeriene excepționale.

Pe lângă această selecție, a fost amenajată și o zonă de fotografii de arhivă ale AGERPRES, adevărate opere de artă, care au condus sutele de vizitatori spre o călătorie în timp, prin istoria României. Fotografiile de arhivă ilustrează imagini de la Revoluţia din 1989, imagini cu sportivi români de performanţă, dar şi care reflectă viaţa cultural-artistică. AGERPRES deține o vastă arhivă de fotografii, ce cuprinde milioane de imagini realizate din anul 1927 până astăzi.

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă, Claudia Nicolae: “Vizitatorii au avut ocazia să admire fotografii din arhivă, dar și fotografii actuale, expoziția reprezentând o trecere prin istorie, vremuri și evenimente. Fotografiile expuse au fost realizate de fotoreporterii și corespondenții AGERPRES, fără de care nu ar fi existat asemenea mărturii. Este o oportunitate pentru AGERPRES să expună la un asemenea festival, unde au participat mii de oameni”.

Agenţia Naţională de Presă a mai expus, în ultimii ani, o parte din fotografiile sale de arhivă şi din cele de actualitate, atât în ţară, cât şi peste hotare, promovând şi făcând cunoscute publicului larg pagini de istorie, momente unice surprinse în imagini de fotoreporterii AGERPRES.

Folk Rock Fest Piatra Craiului, cel mai verde festival de muzică rock, rock alternativ, indie și folk din România, a avut loc între 15 și 17 august în Parcul Național Piatra Craiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.