Acasă Uncategorized La Iași se reunesc cadre didactice din România și din jurul granițelor...

La Iași se reunesc cadre didactice din România și din jurul granițelor țării

DISTRIBUIȚI

151470 – 23082019 – Peste 120 de cadre didactice din România și comunitățile istorice românești din jurul granițelor se reunesc la Iași pentru a discuta despre unitatea lingvistică și istoria comună a românilor de pretutindeni. Evenimentul care se va derula în perioada 31 august – 1 septembrie sub genericul ”Congresul Profesorilor de Istorie și Limba Română” și în contextul Zilei Limbii Române este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în colaborare cu Liga Studenţilor din Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Institutul Frații Golescu pentru relația cu românii din afara granițelor .

Scopul evenimentului vizează abordarea problemelor cu care se confruntă comunitățile istorice românești: situația limbii române, regimul școlilor naționale, bisericile comunităților de români, indiferent de jurisdicția canonică căreia aparțin, politica minorităților în statele gazdă și, nu mai puțin important, politicile lingvistice în unele dintre aceste state.

Organizatorii anunță că și-au propus ca, la finalul congresului, participanții să reușească să inițieze relații profesionale între regiunile pe care le reprezintă, dar și să își asume susținerea unei ore a românilor de pretutindeni pe parcursul primului semestru al anului școlar 2019-2020.

Ca parte a proiectului ”Ora românilor de pretutindeni”, congresul va angrena profesorii din toate zonele istorice ale României pentru a-și face cunoscută existența și importanța lor pentru celelalte comunități, dar și pentru cei din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.