Acasă Externe Ramona Mănescu la Helsinki

Ramona Mănescu la Helsinki

DISTRIBUIȚI
foto: caleaeuropeana.ro

  151524 – 29082019 –    Ministrul Ramona-Nicole Mănescu va participa în perioada 29 – 30 august 2019 la reuniunea semestrială informală a miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene (Gymnich), găzduită la Helsinki de către Președinția finlandeză a Consiliului UE.

Reuniunea va începe cu un prânz de lucru comun ai miniștrilor de Eexterne și, respectiv, ai Apărării din statele membre ale UE, care va avea ca temă principală de discuție amenințările hibride. Agenda va cuprinde și alte subiecte de actualitate, precum Orientul Mijlociu, cu accent pe situația din Golf, sau regiunea Arctică. Cu aceeași ocazie, miniștrii de Externe europeni vor avea o sesiune comună cu partenerii din Balcanii de Vest, în care vor aborda cooperarea regională.

Conform tradiției, la discuțiile informale ale miniștrilor de Externe este invitat să participe și președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, David McAllister.

De asemenea, miniștrii de Externe europeni vor participa la un dejun informal de lucru privind drepturile omului, organizat în marja Gymnich, la care sunt invitați partenerii din Balcanii de Vest și Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.