Acasă Externe Regatul Unit ”va ieși din Uniunea Europeană pe 31 octombrie indiferent ce...

Regatul Unit ”va ieși din Uniunea Europeană pe 31 octombrie indiferent ce se va întâmpla”

DISTRIBUIȚI

151307 – 06082019  –       Regatul Unit va ieşi din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, indiferent ce s-ar întâmpla, a dat ieri asigurări purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Guvernul britanic continuă cu obstinație să transmită același mesaj: Regatul Unit va ieși din Uniunea Europeană la 31 octombrie, cu sau fără acord, o înțelegere fiind posibilă doar dacă liderii europeni renunță la backstop-ul irlandez.

De la Bruxelles, răspunsul este invariabil același – înțelegerea încheiată cu Marea Britanie este cea mai bună posibilă și nu mai poate fi renegociată, dar Comisia Europeană este pregătită pentru un dialog cu premierul Boris Johnson, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Și, în timp ce Londra amenință din ce în ce mai des cu Brexit-ul fără acord, Bruxelles-ul răspunde că nu cedează în fața presiunilor și face pregătirile necesare pentru a limita impactul economic.

Pe de altă parte, consilierul guvernamental Dominic Cummings, unul dintre arhitecții campaniei ”Live” de dinaintea referendumului din 2016, le-a transmis miniștrilor că Parlamentul a ratat ocazia de a bloca ieșirea din UE fără nicio înțelegere.

Chiar și în cazul în care deputații vor depune luna viitoare o moțiune de cenzură care va fi adoptată, prim-ministrul poate stabili data alegerilor anticipate după 31 octombrie, când Brexitul va fi avut deja loc.

Opoziția laburistă și rebelii conservatori admit că parlamentul are în față câteva obstacole dificile, însă o posibilă soluție pentru împiedicarea Brexitului fără acord ar fi dărâmarea guvernului și instalarea unui cabinet cu o abordare moderată, a declarat deputatul conservator Dominic Grieve, potrivit Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.