Acasă Politic Și a fost și 10 august 2019

Și a fost și 10 august 2019

DISTRIBUIȚI

151363 – 11082019 – Peste 20.000 de persoane au protestat sâmbătă, 10 august 2019, în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, reeditând protestul diasporei de anul trecut. De această dată, cei care trăiesc în afara granițelor țării au preferat să vină acasă, în concediu, așa cum se întâmplă în fiecare an în luna august, și să stea alături de familie sau să meargă la munte sau la mare. Mobilizarea pe paginile de socializare nu a avut efecutul scontat. Nici pianistul german de origine italiană Davide Martello, cunoscut pentru reprezentaţiile susţinute în zone de conflict din lume sau unde au avut loc tragedii, care a susținut un recital de mai multe ore sâmbătă seara, nu a reușit să adune mai mulți oameni. Poate și căldura mare a fost o cauză. Au participat, în schimb, membri de partid care au încercat să fie mai vocali și nemulțumiți din mai multe zone ale țării, fără nicio legătură cu reprezentanții diaspora.

Oamenii au purtat pancarte cu diverse mesaje şi steaguri, au cerut demisia Guvernului, au avut fluiere şi vuvuzele. PSD şi Jandarmeria au fost ţinta altor scandări ale protestatarilor.

 ”Demisia Teodorovici, Daea”, ”Fără penali în funcţii publice”, ”Corupţia ucide”, ”România nu e a voastră! Plecaţi la căpşuni sau la puşcărie” au fost câteva dintre mesajele afişate în piaţă.

Au fost aprinse candele în memoria fetelor dispărute la Caracal, dar şi a celor care au murit la Colectiv.

Reprezentanţi ai Poliţiei Locale au împărțit oamenilor sticle cu apă.

Au fost două cazuri de persoane depistate la filtrele de la intrarea în piaţă cu arme albe, iar o a treia persoană cu obiecte pirotehnice. De asemenea, o a patra persoană care a avut o dispută verbală cu forţele de ordine a fost identificată şi amendată.

Mitingul s-a încheiat aproape de miezul nopții. Foto: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.