Acasă Social Stagiari ai Programului Oficial de Internship al Guvernului României, în vizită de...

Stagiari ai Programului Oficial de Internship al Guvernului României, în vizită de informare-documentare la MApN

DISTRIBUIȚI

151441 – 21082019 –  Un grup de 22 de stagiari participanți la Programul Oficial de Internship al Guvernului României s-au întâlnit astăzi, 20 august, la sediul M.Ap.N., cu secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de apărare și planificare, Doru Claudian Frunzulică.

Secretarul de stat Frunzulică i-a felicitat pe tinerii stagiari pentru decizia de a se alătura acestui program important al Executivului și a subliniat rezultatele foarte bune obținute de cei 14 interni, dintre care trei în acest an,  repartizați Ministerului Apărării Naționale în cele cinci ediții în care instituția militară a fost parte a acestui proiect.

”Sunteți viitorul acestei țări, avem mari așteptări de la generația pe care o reprezentați, de aceea cred că astfel de proiecte sunt deosebit de importante în formarea dumneavoastră. Vă asigur că militarii români vă vor primi întotdeauna cu drag, pentru a împărtăși experiența pe care o au în executarea misiunilor importante ce le sunt încredințate”, a declarat Doru Claudian Frunzulică.

Întâlnirea cu tinerii stagiari, la care a participat secretarul de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului Oana-Elena Pintilei, coordonator al programului de internship, s-a desfășurat în finalul unei vizite de informare-documentare organizată pe parcursul acestei zile în unități ale M.Ap.N. din Capitală.

Programul tinerilor a cuprins o vizită la Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, unde au participat la un briefing de prezentare a unității și a uniformei de ceremonie specifică militarilor gardiști, la activități practice din aria de competență a brigăzii și au asistat la un miniconcert al muzicii militare și la un exercițiu de drill-team.

De asemenea, stagiarii au vizitat sediul Unității de Integrare a Forțelor NATO, unde au avut discuții cu personalul multinațional al unității pe marginea obiectivelor comandamentului.

În premieră, la sediul M.Ap.N. stagiarii au participat, ca oaspeți ai Comandamentului Forțelor Întrunite, la o videoconferință cu echipele de comandă ale unităților și detașamentelor românești aflate în misiune în teatrul de operații Afganistan.

Programul de Internship este organizat de Guvernul României din anul 2013 și este dedicat studenților și absolvenților programelor universitare de licență.

M.Ap.N., prin Direcția informare și relații publice, susține acest program din anul 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.