Acasă Social Vouchere de până la 990 de lei pentru aparate ortodontice

Vouchere de până la 990 de lei pentru aparate ortodontice

DISTRIBUIȚI

151294 – 05082019  –  Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a lansat proiectul ”Smile”, în baza căruia copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani vor putea beneficia de vouchere în valoare de maximum 990 de lei pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe.

Managerul proiectului, Vasile Apostol, a precizat că proiectul va beneficia de un buget de 20.053.000 lei pentru perioada 2019 – 2020, fiind destinat unui număr de 20.000 de elevi.

Beneficiarii trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Bucureşti, cu minimum şase luni înaintea depunerii dosarului. De asemenea, copiii vor trebui să obţină o adeverinţă medicală eliberată de un medic stomatolog din reţeaua de cabinete şcolare a ASSMB.

”Sprijinul nostru, de 990 de lei, acoperă doar amprenta de studiu şi cele două arcade. Dosarul imagistic iniţial, cel în baza căruia medicul ortodont stabileşte dacă avem sau nu nevoie de un aparat fix, precum şi toate consultaţiile din procesul medical intră în sarcina părinţilor”, a spus Vasile Apostol.

Ablachim Turkes, director general adjunct medical al ASSMB, a precizat că şi în perioada vacanţei cabinetele stomatologice şcolare funcţionează, iar copiii pot solicita adeverinţa medicală necesară. Ea a atras atenţia asupra faptului că unii medici şcolari se pot afla în concediu de odihnă în această perioadă, dar continuitatea actului medical se asigură în cabinetele stomatologice unde există tură-contratură.

Ablachim Turkes a menţionat că în Bucureşti există 440 de cabinete medicale şcolare, 142 de cabinete stomatologice în şcoli, nouă cabinete medicale universitare şi 13 cabinete stomatologie universitare. Acestea deservesc un număr de 250.000 de elevi şi 119.000 de studenţi.

Hotărârea privind implementarea proiectului a fost adoptată pe 18 octombrie 2018 de Consiliul General al Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.