Acasă Politic Cine vrea să guverneze?

Cine vrea să guverneze?

DISTRIBUIȚI

151815 – 26092019 – Opoziția înaintează încet cu depunerea moțiunii de cenzură, parcă speriată de gândul că s-ar putea trezi la guvernare și nu ar avea idee ce trebuie să facă. EurActiv România a intrat în posesia textului moțiunii, care a adunat, potrivit liderului PNL, numărul de semnături necesar pentru depunere, iar dacă toți semnatarii o vot vota… liberalii trebuie să guverneze.

Averea Rovanei Plumb, de care nicio instituție abilitată din România n-a întrebat-o nimic până acum, a ajuns în atenția Parlamentului European. Nici candidații Ungariei și Poloniei la funcțiile de comisari europeni nu prea pot explica anumite lucruri din declarațiile de avere, însă Plumb va avea ocazia să o facă joi, când va fi audiată de Comisia juridică a Parlamentului European.

Președinte al organizației PSD Statele Unite, Ilan Laufer s-a supărat și și-a anunțat demisia din funcția de consilier onorifc al premierului pentru că Viorica Dăncilă nu l-a luat și pe el prin turneul său prin SUA. Turneu despre care opinia publică nu știe aproape nimic, în afară de comunicările seci de pe Facebook sau de pe site-ul Guvernului.

Klaus Iohannis, aflat și el în SUA, a transmis, în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, că Marea Neagă „rămâne o sursă importantă de instabilitate, afectând cooperarea regională și securitatea internațională în ansamblul său”.

Instituţiile vecinilor de peste Prut vor fi urmărite de Uniunea Europeană dacă funcționează independent. Tot urmărit a fost și un fost consilier din Minsiterul Dezvoltării, dar de presă, pentru a afla cum a obținut fără licitație mai multe contracte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). În urma investigației jurnalistice, ANI a sesizat DNA cu privire la două fapte de corupție comise de individ.

Brexit-ul îi preocupă pe românii plecați în Marea Britanie, iar potrivit ministrului delegat pentru afaceri europene, circa 190.000 de conționali s-au înregistrat pentru statutul special post-Brexit.

Proaspăt ieșit înfrânt din alegeri, la fel și din negocierile cu opoziția pentru formarea unui nou Guvern, Benjamin Netanyahu a fost desemnat din nou de către președinte să formeze un nou Cabinet. – sursa: EurAvtiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.