Acasă Social Închisoare cu executare pentru ucidere din culpă dacă șoferul e băut sau...

Închisoare cu executare pentru ucidere din culpă dacă șoferul e băut sau drogat

DISTRIBUIȚI

151828 – 27092019 – Senatorul Robert Cazanciuc a inregistrat joi, 26 septembrie 2019, de Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, o propunere de completare a Codului Penal, în sensul interzicerii suspendării pedepsei pentru ucidere din culpă în condițiile săvârșirii infracțiunii ca urmare a conducerii unui vehicul sub influența alcoolului, a altor substanțe psihoactive ori fără permis de conducere.

Potrivit unui raport din 2017 al Comisiei Europene, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește pierderea de vieți omenești, contrar tendinței din spațiul comunitar în ceea ce privește numărul de decese raportat la un milion de locuitori.

Deși numărul victimelor decedate în accidente rutiere a scăzut constant în Uniunea Europeană, ajungând la 49 raportate la un milion de locuitori, în România, tendința este contrară, de 80 de decese la un milion de locuitori – în creștere constantă în ultimii 10 ani.

În prezent, legea permite posibilitatea suspendării executării pedepsei, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei în cazul unui concurs de infracțiuni între uciderea din culpă, în condițiile art 192, alin. (2) și cea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere – art. 335, alin. (1) – (3), ori conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, reglementată la art. 336, alin. (1) – (3).

”Sunt convins că vom contribui la conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile si consecintele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie. Este o măsură care ne va proteja pe noi toți, dar mai ales pe cei care ar putea sa îi impiedice pe cei care ar intenționa să se urce la volan băuți, drogați sau fără permis”, a menționat Robert Cazanciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.