Acasă Life Loteria Română, 113 ani cu noroc

Loteria Română, 113 ani cu noroc

DISTRIBUIȚI

  151687 – 12092019 –     Cu ocazia aniversării a 113 ani de la înființarea Loteriei Române, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 13 septembrie a.c., emisiunea de mărci poștale Loteria Română, 113 ani cu noroc.

Loteria Română a fost înființată în urmă cu 113 ani, în anul 1906, în scop social, pentru a ajuta oamenii, a sprijini statul, pentru a susține sănătatea publică și proiectele de interes național.

În anul înființării se împlineau 40 de ani de domnie ai Regelui Carol I, 25 de ani de la proclamarea regatului și 1800 de ani de la cucerirea Daciei de către romani. Pentru a marca aceste trei aniversări, Guvernul a hotărât organizarea Expoziției Generale a României. Pentru realizarea proiectului, fondurile alocate din disponibilitățile bugetului de stat erau cu mult sub costurile estimate. Urmând modelul altor țări, pentru a se obține fondurile necesare, s-a propus înființarea unei loterii a expoziției („Loteria Expozițiunii Române“).

La Loteria Română povestea norocului se scrie, de 113 ani, cu oameni, angajați și jucători, împreună cu fiecare român căruia i s-a schimbat viața și datorită acestei instituții.

Timbrul emisiunii, cu valoarea nominală de 8.50 Lei, reproduce în grafica lui simbolică două bile de extragere a numerelor câștigătoare pe care apar cifrele 1 și 13, menite să întregească „vârsta” de 113 a Loteriei Române.

Vizibil numai în lumină UV, este imprimat pe timbru textul „Loteria Română, 113 ani cu noroc”, alături de imaginea trifoiului, regăsit în sigla instituției aniversate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.