Acasă Externe Ramona Mănescu va conduce delegația României la cea de-a 63-a sesiune a...

Ramona Mănescu va conduce delegația României la cea de-a 63-a sesiune a Conferinței Generale a AIEA

DISTRIBUIȚI
foto: caleaeuropeana.ro

151712 – 16092019 – Ministrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Mănescu, va participa, la 16 septembrie 2019, la deschiderea Conferinței Generale a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

            Cu acest prilej, va avea întrevederi cu directorul general interimar al AIEA, ambasadorul Cornel Feruță, precum și cu reprezentanți de nivel ai statelor participante.

            Delegația României va reconfirma sprijinul pentru continuarea și consolidarea rolului AIEA la nivel global și va evidenția programul nuclear național, care se ridică la cele mai înalte standarde internaționale în materie de securitate și siguranță nucleară.

             Conferința Generală (CG AIEA) este cel mai înalt for decizional al AIEA care reunește reprezentanții tuturor statelor membre Agenție. CG se întrunește anual, începând din 1957, în cursul lunii septembrie, pentru a analiza și aproba programul și bugetul organizației. Totodată, în cadrul CG se iau decizii referitoare la probleme de interes pentru statele membre și pentru comunitatea internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.