Acasă Politic România continuă să acorde sprijin statelor din Regiunea Balcanilor de Vest în...

România continuă să acorde sprijin statelor din Regiunea Balcanilor de Vest în parcurgerea procesului de integrare în UE

DISTRIBUIȚI

151680 – 12092019 –     Senatorul Liviu-Lucian Mazilu, secretarul Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Serbia, a avut o întrevedere cu Dragan Marković, membru al Adunării Naționale a Republicii Serbia, însoțit de o delegație oficială, aflat în România la invitația deputatului Dorel-Gheorghe Căprar.

            În cadrul discuțiilor, Liviu-Lucian Mazilu a exprimat întreaga deschidere pentru un dialog și o cooperare strânsă între cele două state, amintind că anul acesta se împlinesc 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale între România și Republica Serbia.

            Partea română a arătat că România continuă să acorde sprijin statelor din Regiunea Balcanilor de Vest în parcurgerea procesului de integrare în Uniunea Europenă, avansarea acestui proces constituind și una dintre prioritățile Președinției României la Consiliului Uniunii Europene. În acest context, România încurajează Serbia să investească substanțial și consecvent în parcursul său european, succesul în demersurile de aderare angrenând întreaga regiune pe calea apropierii de UE.

            Senatorul Mazilu a menționat că România acordă o importanță deosebită procesului de monitorizare și implementare efectivă a angajamentelor asumate de Serbia în Planul general de acţiune şi în cel dedicat minorităţilor naţionale, pentru asigurarea accesului la educație, mass-media și serviciu religios în limba maternă pe întreg teritoriul țării, amintind, în acest context, de situația comunității românești din Valea Timocului.
În cadrul întrevederii, s-a făcut și o trecere în revistă a stadiului și oportunităților de cooperare dintre România și Republica Serbia în plan politic și economic, precum și a perspectivelor de integrare europeană a statelor din Balcanii de Vest.

            Ambele părți au subliniat interesul pentru amplificarea dialogului, atât pentru promovarea intereselor comune în plan regional, cât și pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul securității, economic, cultural și educațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.