Acasă Politic Sectorul 5/Anveloparea blocurilor, portret al umilinței cetățenilor

Sectorul 5/Anveloparea blocurilor, portret al umilinței cetățenilor

DISTRIBUIȚI

151798 – 24092019 – Au legat termopanele cu lanțuri și au plecat! S-au speriat după ce presa a scris despre „tunul” de 13 milioane de euro dat la Primăria Sector 5 pentru blocuri.

Anveloparea a 46 de blocuri din Sectorul 5, condus de primarul Daniel Florea, s-a transformat într-un portret al umilinței cetățenilor: lucrările sistează la unele imobile, cu schelele deja montate și geamurile ferecate cu lacăte de gard. La altele nici nu au început, iar norocoși sunt doar cei ce și-au izolat singuri apartamentele chiar și la ultimul etaj, scrie Libertatea.ro.

Lucrările de reabilitare aveau ca termen de finalizare luna iunie 2019, însă locuitorii din Rahova incluși în proiectul de reabilitare au fost nevoiți să întâmpine prima scădere bruscă a temperaturii din luna septembrie fără blocuri izolate. Este vorba de imobile de pe Strada Sebastian din București, pe care reporterii Libertatea le-au vizitat încă din luna februarie, când au documentat subiectul tunului de 13 milioane de euro (aproximativ 63 de milioane de lei) dat la Primăria Sectorului 5 pentru anveloparea blocurilor. Cele trei licitații s-au făcut la sfârșitul anului trecut, iar contractele i-au revenit unei firme fără sedii, cu un singur angajat! Acestea sunt: 22 de milioane de lei (4,7 milioane de euro) pentru 14 imobile; 20,9 milioane de lei (4,4 milioane de euro) pentru 12 imobile; 19,5 milioane lei (4,16 milioane de euro) pentru 20 de imobile. Blocurile nu au fost izolate, iar localnicii spun că nu știu când vor fi gata, pentru că lucrările stagnează de ceva vreme.

”După ce au început într-un ritm OK, chiar alert, în primele câteva săptămâni, în lunile iunie-iulie, totul a fost sistat de câteva săptămâni!”, a spus un localnic pentru Libertatea.

Urmările se văd la fața locului: blocurile au rămas cu schele goale, fără muncitori, cu polistirenul abandonat în grădinițele de lângă imobile. Mai mult, geamurile de tip termopan care ar fi trebuit montate în timpul anvelopării sunt legate de garduri cu lanțuri și lacăte!

De exemplu, în contractul care prevede anveloparea celor mai multe blocuri – 20 la număr – intră și Str. Sebastian nr. 27. Aici, alături de panoul care spune clar că lucrările urmau încheiate vara, pe 20.06.2019, scenele sunt ale unui șantier abandonat. Singurul semn că lucrările s-ar putea relua este faptul că nu s-a strâns, încă, scheletul exterior. Dar atât. La fel, în sistemul electronic de achiziții publice nu scrie nicăieri că este posibilă subcontractarea lucrărilor. – pe larg în Libertatea.ro, foto: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.