Acasă Uncategorized Tăriceanu îi spune lui Iohannis ce are de făcut

Tăriceanu îi spune lui Iohannis ce are de făcut

DISTRIBUIȚI
foto: secundatv.ro

151685 – 12092019 –    Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, miercuri seara, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi o alta prim-ministrului Vioricăi Dăncilă, ca urmare a noilor propuneri de miniştri pe care le-a făcut premierul.

            ”Persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţia de miniştri sunt decăzute din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”, i-a transmis Tăriceanu şefului statului, în timp ce premierului i-a spus că ”toată această manevră reprezintă încercări disperate de salvare personală”. ”Am văzut în spaţiul public anunţul doamnei prim-ministru Dăncilă, potrivit căruia a propus pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiilor miniştrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE. În şedinţa Delegaţiei Permanente ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covârşitoare  – 83 de voturi pentru şi două abţineri – denunţarea protocolului cu PSD precum şi retragerea din coaliţia de guvernare. Mai mult, în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covârşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă desemnarea din partea altui partid într-o funcţie publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţia de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat, i-a scris Tăriceanu preşedintelui Klaus Iohannis, miercuri seară. în finalul scrisorii, Tăriceanu îi cere preşedintelui să ţină cont de aceste informaţii în momentul în care va analiza noile propuneri. Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca în analiza pe care o veţi face privind aceste propuneri să luaţi în considerare prevederile articolului 85 alineatul 3 din Constituţie”, a mai scris Tăriceanu

            În scrisoarea către Dăncilă, Tăriceanu invocă aceleaşi decizii ale conducerii ALDE. ”Aceste decizii vă aduc în situaţia de a lua act de schimbarea componenţei politice a Guvernului şi obligaţia de a vă prezenta în faţa Parlamentului pentru un vot de încredere. Constat cu regret că toată această manevră reprezintă încercări disperate de salvare personală şi de a prelungi agonia guvernului pe care îl conduceţi”, a scris Tăriceanu.

            După cum se cunpoaște, premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că nominalizează în Guvern reprezentaţi ai ALDE la Mediu – Graţiela Gavrilescu, Energie – Ion Cupă, Relaţia cu Parlamentul – Ştefan Băişanu. Dăncilă a mai anunţat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.