Acasă Politic Cîțu: Nu vor fi concediați 400.000 de bugetari, ci doar piloșii

Cîțu: Nu vor fi concediați 400.000 de bugetari, ci doar piloșii

DISTRIBUIȚI

151922 – 07102019 –  Liderul senatorilor PNL Florin Cîțu este de părere că rectificarea bugetară anunță de premier pentru vineri reprezintă o mită a Executivului, venind la o zi după moțiunea de cenzură. Liberalul a precizat că cei care nu vor vota moțiunea vor avea beneficii financiare la rectificare.

            ”Nu trebuie să ne mai ascundem aici. Este clar o mită, pe care Guvernul Viorica Dăncilă o promite. Deci cei care nu vor vota (moțiunea de cenzură – n.r.) vor avea beneficiile vineri, la această rectificare bugetară. Este mită pe față, pentru că dacă ne uităm pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, vedem că nu este nici o informație despre o rectificare bugetară, nimic și ar trebui pus în dezbatere publică acest lucru, bine, 30 de zile înainte, nu mai contează, legea la cei de la PSD nu este ceva de care să se împiedice, dar aici avem clar un caz de mită pe față”, a afirmat Florin Cîțu, luni, la RFI.

            Acesta a adăugat să Viorica Dăncilă trece la nivelul al doilea, respectiv promite bani din buget pentru ca PSD să rămână la putere. ”Am auzit acele zvonuri că se cumpără cu bani cash voturi, dar acum văd că se trece la nivelul doi și se promit bani de la buget, direct de la buget, pentru a rămâne la guvernare acest Guvern toxic”, a conchis Cîțu.

            Va concedia PNL bugetari, dacă va ajunge la putere? Florin Cîțu spune că ”asta este o prostie. Nu, PNL va introduce criterii de performanță. Nu cred că va putea face nimeni acest lucru în primă fază, dar ideea este următoarea: da, ne vom uita acolo unde au fost angajați oameni fără concurs, știm foarte bine situațiile. Cea mai recentă situație este cea a șefei ANAF, angajată de Vâlcov și Teodorovici, pe care tot ei au dat-o afară, pentru că nu a făcut performanță. Ei, asemenea cazuri sunt multiple în aparatul public și despre acestea vorbim”.

            Întrebat dacă PNL va concedia bugetari care nu performează, senatorul a răspuns: ”Oameni care au fost angajați pe pile”. Senatorul liberal spune că cifra de 400.000 de bugetari care ar putea fi concediați de un eventual Guvern PNL este falsă: ”Este o fantezie falsă, aruncată de cei de la PSD, pentru a-i speria pe oameni. Nu. Vă mai dau un exemplu, vom avea doar 15 ministere. Va fi un aparat public mult mai suplu, vor fi mai puțini secretari de Stat și așa mai departe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.