Acasă Externe Comisia Europeană a aprobat acordarea de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova

Comisia Europeană a aprobat acordarea de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

151992 – 14102019 –   Comisia Europeană a aprobat acordarea de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova în valoare de 30 milioane de euro, conform Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Plata va fi compusă din 10 milioane de euro sub formă de granturi și 20 milioane de euro sub formă de împrumuturi.

Proiectul este în valoare de aproximativ 100 milioane de euro și este destinat să asigure Republicii Moldova un sprijin consistent pentru acoperirea necesităților de finanțare externă în procesul implementării unei vaste și ambițioase agende de reforme structurale.

”Această plată este o expresie a sprijinului pentru implementarea reformelor-cheie vizând ameliorarea standardelor democratice și protejarea statului de drept în Republica Moldova. Comisia Europeană este gata să-și continue colaborarea strânsă cu autoritățile RM pentru a contribui la realizarea unui set larg și ambițios de reforme economice și structurale necesare pentru asigurarea locurilor de muncă, a creșterii economice și a investițiilor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Pierre Moscovici, comisarul European pentru Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.