Acasă Social Aparare Detașamentul ”Carpathian Pumas” își începe misiunile în teatrul de operații Mali 

Detașamentul ”Carpathian Pumas” își începe misiunile în teatrul de operații Mali 

DISTRIBUIȚI

152025 – 16102019 –  Ceremonia transferului de autoritate a Detașamentului din Forțele Aeriene Române „Carpathian Pumas”, de la Comandamentul Forțelor Întrunite al MApN către Organizația Națiunilor Unite, a avut loc marți, 15 octombrie, la Gao, în Republica Mali. Astfel, militarii români vor începe, de astăzi, misiunile în cadrul operațiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali – MINUSMA.

„Carpathian Pumas” au preluat, cu această ocazie, responsabilitățile de la colegii din Canada, iar comandantul Detașamentului de 4 elicoptere de transport dislocabil, comandorul Ioan Mischie, a semnat certificatul care reglementează luarea în primire a responsabilității segmentului de misiune de la partenerii canadieni.

În cadrul ceremoniei, desfășurată în prezența comandantului misiunii MINUSMA, generalul-locotenent Dr. Dennis T. Gyllenspore, ai reprezentanților Ministerului Apărării Naționale și ai Canadei, a fost coborât drapelul Canadei și arborat cel al României, iar două elicoptere IAR-330 Puma L-RM au executat o trecere la verticală.

Cei aproximativ 120 de militari (piloți, personal tehnic și medical) ai detașamentului vor executa, la solicitarea Organizației Națiunilor Unite, misiuni de evacuare medicală – MEDEVAC, misiuni de căutare-salvare – CASEVAC, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare în sprijinul ONU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.