Acasă Uncategorized Inițiativele USR, respinse de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților

Inițiativele USR, respinse de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

152083 – 21102019 –    Proiectele de lege privind cele trei mari inițiative ale USR – Fără penali în funcții publice, alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu – au fost respinse luni de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi puse pe ordinea de zi a camerei pentru vot. De remarcat că grupul UDMR nu a participat la întâlnire.

            Comitetul liderilor grupurilor parlamentare este alcătuit din liderii grupurilor parlamentare sau din locţiitorii acestora. Are ca atribuţie probarea ordinii de zi a şedinţelor Camerei Deputaţilor şi programul de lucru al acesteia, precum şi modificările sau completările aduse ordinii de zi sau programului aprobat.

            Dan Barna, președintele USR, a anunțat luni că partidul său condiționează susținerea Guvernului Orban de votarea celor trei mari proiecte. Potrivit G4Media.ro, votul a fost astfel: 

Fara penali: Pentru: PNL, USR, PMP, Minorități, Abținere: PSD și Pro România, Alegeri primari în două tururi: Pentru: PNL, USR, PMP
Abținere: PSD și Pro România, Nu au votat: Minoritati, Abrogarea recursului compensatoriu: Pentru: PNL, USR, PMP, Abținere: PSD și Pro România, Minoritatile nu au votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.