Acasă Politic Kelemen Hunor: UDMR nu vrea alegeri anticipate, ar fi o aventură riscantă...

Kelemen Hunor: UDMR nu vrea alegeri anticipate, ar fi o aventură riscantă și inutilă 

DISTRIBUIȚI

 151974 – 11102019 –   România are nevoie de un Guvern politic cât mai repede, declară la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor. El spune înaintea consultărilor de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pe tema formării Guvernului, după succesul moțiunii de cenzură, că varianta anticipatelor nu i se pare una bună.

Kelemen Hunor pledează pentru formarea unui Guvern politic de tranziție, până la alegerile parlamentare la termen: ”Suntem convinși că interesul tuturor trebuie să se îndrepte către formarea unui Guvern politic cât mai repede. Să nu pierdem nici o zi. Dacă se poate, să existe o nominalizare astăzi, cel târziu mâine și în zece zile un vot în Parlamentul României. Orice instabilitate politică, orice nesiguranță va crește costurile pentru toată societatea”.

Liderul UDMR spune că formațiunea sa nu dorește alegeri parlamentare anticipate: ”Nu. Dacă noi ne-am îndrepta acum spre alegeri anticipate, asta ar însemna că până în aprilie-mai anul viitor nu vom avea buget, abia atunci am începe discutarea bugetului. Nu se poate dizolva Parlamentul înainte de decembrie. În cel mai bun caz, undeva la mijlocul lunii decembrie. Alegerile pot fi organizate undeva în februarie-martie. Fără Parlament și cu un Guvern interimar, cu atribuții limitate, cine să voteze bugetul, cine să pregătească bugetul? (…) În cel mai bun caz, autoritățile locale vor primi buget după alegerile locale. Ar fi un risc uriaș, o aventură extraordinară, de care nu are nevoie țara (…), ar fi o aventură extrem de riscantă și inutilă”.

Kelemen Hunor nu exclude o majoritate USR-Pro România, după alegerile parlamentare de anul viitor: ”Categoric, Victor Ponta este unul dintre câștigătorii moțiunii de cenzură și nu cred că se grăbește. Eu cred că una dintre variantele fezabile, după un an de guvernare PNL, Guvern minoritar, va fi că anul viitor USR și Pro România împreună vor încerca să formeze o majoritate, după alegerile parlamentare. Absolut, stânga progresistă, se potrivesc de minune. Asta este una din variantele posibile, din punctul meu de vedere, pentru că ei nu se vor uza la guvernare nici un pic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.