Acasă Social Aparare MApN participă la Exercițiul SEISM 2019

MApN participă la Exercițiul SEISM 2019

DISTRIBUIȚI
Sursa foto: Agerpres

152007 – 14102019 – Ministerul Apărării Naționale anunță că în perioada 15-17 octombrie participă, cu personal din centrele operative de coordonare și conducere a intervenției constituite la nivel național și în municipiul București, la exerciţiul privind antrenarea structurilor de conducere și răspuns în cazul producerii unui seism major – „SEISM 2019”.

Exercițiul, condus de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, se va desfășura în întreaga țară și va testa Concepția Națională de răspuns post seism, revizuită.

La nivel central vor participa specialiști din Centrul Național de Conducere Integrată – MAI/CNCI, Centrul Național de coordonare și conducere a intervenției – CNCCI, și din structuri pentru gestionarea situațiilor de urgență constituite la nivelul tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, inclusiv din MApN.

La nivel local vor fi implicate comitetele județene pentru situații de urgență și Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență, precum și centrele județene de coordonarea și conducere a intervenției, precum și Centrul Municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.

„Seism 2019” se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv și are drept scop antrenarea și testarea structurilor de decizie, de conducere și de coordonare a acțiunilor și activităților specifice managementului unei situații de urgență.

De asemenea, se urmărește testarea fluxului informațional și a măsurilor stabilite în concepția națională, revizuită, precum și verificarea modului de utilizare a aplicației informatice Sistemul de management informational pentru situațiile de urgență/SMISU în CNCCI.

Totodată, vor fi testate atât procedurile de solicitare și primire de asistență națională, cât și măsurile și acțiunile întreprinse pe linia Host Nation Support

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.