Acasă Politic Orban zice că îi trece guvernul

Orban zice că îi trece guvernul

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com/pnl.ro

152175 – 28102019 – Liderul PNL, Ludovic Orban, anunță că a negociat susținerea a 234 de parlamentari pentru guvernul său. Este o majoritate fragilă, având în vedere că, pentru a ajunge la Palatul Victoria, e nevoie de 233 de voturi.

            225 de voturi vin de la PNL, USR, ALDE, UDMR, PMP și de la minorități, iar premierul desemnat spune că mai are angajamente de vot de la alți nouă parlamentari.

            În aceste condiții, Ludovic Orban este obligat să continue negocierile individuale cu parlamentarii Pro România și PSD, de la care ar mai putea obține câteva voturi.

În același timp, liberalii trebuie să vină cu o strategie pentru a contracara boicotul pregătit de PSD, formațiune care pare hotărâtă să întârzie cât mai mult debarcarea guvernului demis.    ”Voturi instituționale sunt 225, ale formațiunilor politice care au declarat susținerea. Mai avem angajamente de vot azi din partea a cel puțin nouă parlamentari. Am angajat discuții cu foarte mulți parlamentari, individual. Vom discuta în continuare cu parlamentari Pro România pentru a participa efectiv, ca să nu participe la boicotul PSD”, a spus  Orban citat de Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.