Acasă Stiință Premiul Nobel 2019 pentru economie

Premiul Nobel 2019 pentru economie

DISTRIBUIȚI

 152005 – 14102019 –  Abhijit Banerjee, Esther Duflo și Michael Kremer au primit Premiul Nobel pentru economie, luni, pentru lucrările lor privind combaterea sărăciei.

            Academia Regală Suedeză de Științe spune că laureații au abordat o nouă perspectivă pentru a obține cele mai bune căi de a lupta împotriva sărăciei globale.

„Premiul băncii Suediei în memoria lui Alfred Nobel” – cu alte cuvinte Nobelul pentru economie 2019 – a fost atribuit astăzi unei cercetătoare franceze, Esther Duflo, şi la doi americani, Abhijit Banerjee şi Michael Kremer. Ei au fost recompensaţi pentru lucrările lor privind „diminuarea sărăciei globale”.

Michael Kremer a realizat primele experimente în Kenia anilor 90 unde a căutat să amelioreze rezultatele şcolare. Esther Duflo şi Abhijit Banerjee au utilizat acelaşi procedeu dar în India. Comitetul Nobel a estimat că „aceste experienţe au arătat clar că a ţinti elevii cu cele mai mari dificultăţi este o măsură eficientă, atât pe termen scurt cât şi mediu”. Aceste lucrări au avut un impact notabil. 5 milioane de copii indieni au beneficiat de aceste programe de sprijin educaţional.

Premiul pentru economie, în valoare de 9 milioane de euro, a fost adăugat mai târziu celor cinci premii inițiale instituite de Alferd Nobel. Premiile pentru economie se acordă începând cu 1969.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.