Acasă Opinii/Analize Regina balului

Regina balului

DISTRIBUIȚI
foto: euractiv.com

151881 – 03102019 – Opoziția a trântit primul pumn în inima PSD-ului, după ce în plenul reunit al Parlamentului a reușit să blocheze tentativa social-democraților de a transforma moțiunea de cenzură într-o mascaradă. Este, însă, o victorie mică a Opoziției, dar ea arată că era „pentru că putem” a PSD se apropie de final.

Și cum unii simt că barca ia apă, încep să dezerteze pe unde apucă, parcă mai aprig ca înainte. Câțiva parlamentari PSD au călcat peste linia partidului, considerată de fiecare lider pe care l-a avut PSD ca fiind o acțiune de autodistrugere. Șeful senatorilor social-democrați sau baronașul de Olt Paul Stănescu sunt doi dintre aceștia.

Viorica Dăncilă și-a luat repede alura de Liviu Dragnea și trasează tot mai des ordine pe care nici ea nu le înțelege, nici subordonații ei nu le prea respectă. Cert este că acum pare că se plânge că Opoziția trage de timp cu moțiunea.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a demisionat, după ce președintele i-a cerut să plece din cauza slabelor rezultate în cazul Caracal. Bănilă spunea acum două zile că DIICOT nu se rezumă doar la Caracal, dar prin demisia sa pare că se contrazice.

Regele și regina nu scapă niciun moment să demonstreze cât de penibilă poate fi politica heirupistă. Iohannis o acuză pe Dăncilă că încalcă legea fundamentală dacă nu se consultă cu el pe tema numirii comisarului european, iar Dăncilă îi transmite să nu vorbească tocmai el de încălcarea Constituției, când Guvernul este șchiop din cauză că nu a numit miniștrii.

Nici la case mai mari propunerea comisarului european nu este o procedură simplă. Belgianul Didier Reynders este acuzat că a încercat să acopere o investigaţie privind presupuse plăţi ilegale, având legătură cu acorduri de afaceri cu Libia, Kazahstan şi Republica Democrată Congo. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.