Acasă Politic 37 secții de vot în Republica Moldova pentru algerile prezidențiale din România

37 secții de vot în Republica Moldova pentru algerile prezidențiale din România

DISTRIBUIȚI

  152246 – 01112019 –    În Republica Moldova vor fi deschise 37 de secții de votare pentru alegerile președintelui României la 10 noiembrie, ceea ce constituie un număr record, a anunțat astăzi ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, citat de radiochisinau.md

            La ultimul scrutin au fost deschise 36 de secții, iar a 37-a va fi deschisă la Strășeni, urmare a solicitării unui număr mai mare de 100 de cetățeni, a precizat diplomatul.

            Dintre acestea, 12 vor fi deschise în orașul Chișinău, iar una la Durlești. Două secții de vot vor funcționa la Bălți, iar 22 în alte localități.

            Daniel Ioniță a mai precizat că în premieră la acest scrutin, votarea în afara granițelor României va fi organizată trei zile consecutiv – vineri, 8 noiembrie între orele 12.00 și 21.00, sâmbătă, 9 noiembrie și duminică, 10 noiembrie – între orele 07.00 și 21.00. Duminică, cetățenii români care la încheierea procesului de vot se vor afla în secția de votare, sau în coadă în afara acesteia, își vor putea exercita dreptul până la ora 23.59.

            Există și posibilitatea votului prin corespondență, însă doar 25 de cetățeni s-au înregistrat pentru a-și exercita dreptul în acest mod.

            Alegătorii vor putea vota cu orice tip de pașaport sau buletin valabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.