Acasă Politic Adina Vălean, acceptată pentru funcția de comisa european

Adina Vălean, acceptată pentru funcția de comisa european

DISTRIBUIȚI

152300 – 06112019 – Europarlamentarul PNL, Adina Vălean, a fost acceptată miercuri după-amiază de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României, au declarat pentru G4Media.ro surse europene. Potrivit acestora, Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, alocat de la început României.

România a numit azi doi candidați pentru postul de comisar. Amândoi candidații au susținut interviuri cu președintele ales și au performat bine. Președintele-ales al Comisiei Europene a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Vălean este un experimentat europarlamentar, care a condus deja Comisia ENVI și este în prezent președintele Comisiei ITRE. În cariera sa, ea a adunat experință pe teme legate de portofoliul Transporturi. A fost raportor pentru “Connecting Europe Facility”, care susține infrastructura în domeniile transport, energie și servicii digitale.

Vălean a fost propusă de premierul Ludovic Orban pentru a ocupa această funcție, alături de europarlamentarul Siegfried Mureșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.